Περιφερειακό Τμήμα Ηρακλείου και Λασιθίου
Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών

EΛΛΗΝIKH ΔHMOKPATIA
YΠOYPΓEIO YΓEIAΣ & KOINΩNIKHΣ AΛΛHΛEΓΓYHΣ
ΠANEΛΛHNIOΣ ΣYΛΛOΓOΣ ΦYΣIKOΘEPAΠEYTΩN
ΠΤ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ – ΛΑΣΙΘΙΟΥ

Αρ. Πρωτ. 09

Ηράκλειο  05/09/2013

 

ΔΕΛΤΙΟ    ΤΥΠΟΥ

Θέμα: Εορτασμός  της  Παγκόσμιας  Ημέρας  Φυσικοθεραπείας

 

Κάθε χρόνο στις 8 Σεπτεμβρίου οι Φυσικοθεραπευτές ανά τον κόσμο εορτάζουν την Παγκόσμια Ημέρα Φυσικοθεραπείας και εφιστούν την προσοχή του κοινού στην συμβολή του επαγγέλματος, στην υγεία των ασθενών σε προσωπικό και εθνικό επίπεδο.

Φέτος προωθούμε το μήνυμα πως παραμένοντας κινητικά δραστήριος επενδύεις για το μέλλον , ανεξάρτητα από την ηλικία.

Θέλουμε τους ανθρώπους κινητικά υγιείς και δραστήριους για το μέλλον.

Εξάλλου η Κίνηση και η ?σκηση είναι θεμελιώδεις παράμετροι για μια υγιή και ευτυχισμένη ζωή ανεξάρτητα από την ηλικία. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (Π.Ο.Υ.) ενημερώνει πως η μειωμένη κινητικότητα και η ελλιπής σωματική δραστηριότητα είναι σημαντικοί παράγοντες κινδύνου που οδηγούν σε καρδιακά νοσήματα , αγγειακά εγκεφαλικά επεισόδια, διαβήτη και καρκίνο. Για τους παραπάνω λόγους έχει ορίσει την προώθηση της φυσικής δραστηριότητας ως προτεραιότητα για την υγεία.

Στην Ελλάδα ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών  ξεκινά μια σειρά εκδηλώσεων ενημέρωσης της συμβολής της Φυσικοθεραπείας σε όλη τη χώρα που θα ξεκινήσουν την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2013 και θα διαρκέσουν μέχρι την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013.

Συγκεκριμένα:

Την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου  το Περιφερειακό Τμήμα Ηρακλείου – Λασιθίου έχει προγραμματίσει εκδήλωση στη Πλατεία των Λιονταριών έξω από τη Βασιλική του Αγ. Μάρκου όπου σε ένα ειδικά διαμορφωμένο χώρο οι Φυσικοθεραπευτές του νομού θα ενημερώνουν το κοινό για το ρόλο  της Φυσικοθεραπείας στην κινητική υγεία , θα παρέχουν συμβουλές σε πολίτες για οποιοδήποτε θέμα αρμοδιότητας μας τους απασχολεί , με μια επικέντρωση και λόγο της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς στα:

  • Αξιολόγηση για τον έλεγχο σκολίωσης σε παιδιά και εφήβους  
  • Αξιολόγηση κινδύνου πτώσεων σε πολίτες άνω των 65 ετών
  • Από τη Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου μέχρι και την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου , τα ιδιωτικά εργαστήρια Φυσικοθεραπείας σε όλη τη χώρα θα δέχονται τους πολίτες ΔΩΡΕΑΝ για μια συνεδρία Φυσιοθεραπευτικής εξέτασης και αξιολόγησης.
  • Αυτές τις ημέρες , ρωτήστε μας για το πρόβλημα σας , ελάτε να σας συμβουλέψουμε

 

 Για το  Δ.Σ.

Ο  Πρόεδρος

 Χαρωνίτης  Επαμεινώνδας 

Ο  Γ. Γραμματέας

Παπουτσάκης  Κωνσταντίνος