Το Κέντρο Επιμόρφωσης & Διά Βίου Μάθησης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας σας καλωσορίζει στο νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο «Τηλεαποκατάσταση & Τηλεσυμβουλευτική για Επιστήμονες Υγείας».
Η τηλε-υγεία αναπτύσσεται ραγδαία τα τελευταία χρόνια συνεπεία των εξελίξεων της τεχνολογίας αλλά και των μεταβαλλόμενων συνθηκών διαβίωσης που τείνουν να καθιστούν αδύνατη ή περιορισμένη την πρόσβαση σε δια ζώσης υπηρεσίες υγείας. Το μεγάλο πλεονέκτημα της τηλε-υγείας είναι η παροχή υπηρεσιών φροντίδας υγείας σε μεγάλο αριθμό ατόμων ανεξαρτήτως περιορισμών μετακίνησης, όπως συνέβη κατά την περίοδο εφαρμογής των μέτρων περιορισμού λόγω Covid-19. Συγχρόνως η τηλε-υγεία το τελευταίο χρονικό διάστημα συστήνεται και από τις κλινικές οδηγίες μεγάλων οργανισμών μεταξύ των οποίων και του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. Επιπλέον, οι νέες γενιές ασθενών, όπως οι ασθενείς που ανήκουν στους millennials και generation z, φαίνεται ότι έχουν διαφορετικές προτιμήσεις και πεποιθήσεις σχετικά με τα μέσα παροχής φροντίδας υγείας επιζητώντας ολοένα και περισσότερο εκείνα που ενθαρρύνουν την χρήση των νέων τεχνολογιών. Συνεπώς, τα επόμενα χρόνια τα συστήματα υγείας θα αναγκαστούν να προσαρμοστούν στις νέες συνθήκες (αν δεν το κάνουν ήδη) και θα υπάρξουν μεγάλες αλλαγές με κύριο άξονα τη χρήση νέων τεχνολογιών σε όλα τα επίπεδα, από την επικοινωνία με τον θεραπευτή έως την συμμετοχή σε κάποιας μορφής αποκατάσταση (συντηρητική ή χειρουργική).
Βασικός σκοπός του προγράμματος είναι η διεύρυνση και o εμπλουτισμός των γνώσεων και η ανάπτυξη νέων δεξιοτήτων των επιστημόνων υγείας σχετικά με την τηλεαποκατάσταση και τηλεσυμβουλευτική με στόχο την παροχή των βέλτιστων υπηρεσιών φροντίδας υγείας σε ένα συνεχώς μεταβαλλόμενο και απαιτητικό περιβάλλον όπου η εξ αποστάσεως πρόληψη, διάγνωση, αξιολόγηση, θεραπεία και συμβουλευτική είναι αναγκαίες λόγω περιορισμένης ή μη επιτρεπτής δια ζώσης πρόσβασης των ασθενών στις υπηρεσίες αυτές. Επιπλέον, ένας άλλος σκοπός του προγράμματος είναι να επιμορφώσει κατάλληλα τους επιστήμονες υγείας ώστε να βελτιώσουν τις δια ζώσης υπηρεσίες θεραπείας των ασθενών τους με την βοήθεια της τεχνολογίας και βοηθήσουν στην καλύτερη συμμόρφωση και ικανοποίησή τους.
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε όλους τους επιστήμονες υγείας (ιατρούς, φυσικοθεραπευτές, εργοθεραπευτές, λογοθεραπευτές, νοσηλευτές, μαίες, κοινωνικούς λειτουργούς, ψυχολόγους κ.α) καθώς και σε τελειόφοιτους φοιτητές αναλόγων Τμημάτων.
Επιστημονική Υπεύθυνη: Ελένη Καπρέλη, Καθηγήτρια του Τμήματος Φυσικοθεραπείας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
Περισσότερες πληροφορίες εδώ:
Πρόσφατα
04-07-2025
Διεξάγεται στην Καλαμάτα η τακτική Γενική Συνέλευση των Αντιπροσώπων, από τις 4 έως τις 6 Ιουλίου
04-07-2025
Ημερίδα εργασιακής υγείας και εργονομίας Π.Σ.Φ και ΓΣΕΒΕΕ και υπογραφή συμφώνου συνεργασίας
01-07-2025
Επερωτήσεις Βουλευτών της Ελληνικής Λύσης και του ΠΑΣΟΚ για τα επαίσχυντα μετρά του claw back
27-06-2025
ΡΥΘΜΙΣΗ ΟΦΕΙΛΩΝ CLAW BACK 2022
25-06-2025
Σχετικά με τα σημειώματα του claw back 2024
24-06-2025
Βράβευση της εργασίας Ελληνικής ερευνητικής ομάδας στο παγκόσμιο συνέδριο φυσικοθεραπείας του Τόκυο
24-06-2025
Από 1η Σεπτεμβρίου η υποχρεωτική ηλεκτρονική τιμολόγηση B2G για δαπάνες φορέων Γενικής Κυβέρνησης
18-06-2025
Δυσαρέσκεια του Π.Σ.Φ για την αργοπορία έκδοσης των σημειωμάτων clawback Α και Β εξαμήνου 2024
10-06-2025
Ενημέρωση για το ύψος της κατατεθειμένης δαπάνης Ιανουάριος - Απρίλιος 2025 (ΣΤ1 Εργαστήρια...
|
Social media
|
ΠΣΦ
Πανελλήνιο Συνέδριο Φυσικοθεραπείας
|
Επικοινωνία
Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών
Λεωφόρος Αλεξάνδρας 34, 1ος όροφος ΑΘΗΝΑ |